Pogledaj najbolji izbor kompleta za kućnu teretanu

10 zdravih deserata s omiljenim čokoladnim namazom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zamislite obrok u koji ćete staviti svoj omiljeni čokoladni namaz, bez imalo grižnje savjesti? Obrok u kojem ćete moći uživati u punoći okusa i aromi lješnjaka, bez straha da će sutrašnji odraz u ogledaju izazvati glavobolju.

Ne brinite se, uz Proteinellu postoji rješenje! Proteinella je pravi čokoladni namaz napravljen od belgijske čokolade i svježe prženih lješnjaka - a uz to je proizvod bez dodanog šećera i bogat proteinima!

A recepata s njom je bezbroj: od namaza, kolača, pločica, palačinki... i svaki novi je dobrodošao. Donosimo 10 jednostavnih recepata s Proteinellom. 

1. Umak od Proteinelle s voćem

proteinella

Sastojci:

  • 200 ml grčkog jogurta
  • 100 g Proteinelle
  • voće po izboru: jabuka, ananas, jagoda, kruška..

Postupak:

U blender ubacite grčki jogurt i Proteinellu i izmiksajte dok ne dobijete jednoličan kremasti namaz. Voće narežite na trakice ili fete.

Umačite voće u namaz i uživajte.

2. Pločica od Proteinelle i badema

proteinella

Sastojci:

  • 200 g Proteinelle
  • 200 g badema
  • 30 g kokosovih mrvica
  • 30 g lanenih sjemenki

Postupak: 

Na protvan stavite papir za pečenje. Lanene sjemenke sameljite, a bademe narežite tako da ostanu u komadićima. Sve sastojke promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Istresite sve na papir za pečenje i poravnajte po vrhu pa stavite u hladnjak na 2 sata. Nakon toga izvadite i narežite na kockice željene veličine.

3. Sladoled s Proteinellom

sladoled

Sastojci:

  • 3 banane
  • 1 šaka oraha
  • 2 žlice Proteinelle

Postupak: 

Banane ogulite i narežite na kolutove pa zaledite. Potom bananu ubacite u blender, dodajte Proteinellu pa dobro izblendajte. Na kraju dodajte usitnjene orahe, dobro promiješajte i zaledite natrag.

4. Kuglice s Proteinellom

proteinella

Sastojci:

  • 200 g zobenog brašna
  • 100 g Proteinelle
  • malo soli
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 2 žlice suncokretovih (neslanih) sjemenki

Postupak:

U posudi pomiješajte zobeno brašno, Proteinellu, sol, ekstrakt vanilije, med i suncokretove sjemenke. Dobro promiješajte. Ako je smjesa presuha, dodajte još malo meda.

Kakao istresite na tanjur. Žlicom vadite dijelove smjese i među dlanovima napravite kuglice pa ih uvaljajte u kakao.

Ohladite i uživajte.

5. Smoothie s Proteinellom

proteinella smoothie

Sastojci:

  • 200 ml grčkog jogurta
  • 2 žlice Proteinelle
  • 1 banana
  • 4-5 kockica leda

Postupak:

Sve sastojke ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete fini kremasti smoothie. Uživajte!

6. Proteinelline kockice od 2 sastojka

proteinella kockice

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 250 g Proteinelle

Postupak:

Zagrijte pećnicu za 180 stupnjeva. U protvan stavite papir za pečenje. Jaja razbijte u posudu i umutite u pjenastu smjesu. Proteinellu zagrijte u mikrovalnoj pećnici dok ne postane tekuća. Polako Proteinellu dodajte u umućena jaja, uz stalno miješanje mikserom na umjerenoj brzini. Po potrebi ugasite mikser i Proteinellu još s rubova skinite vilicom.

Kad je smjesa jednolična i pjenasta, istresite je na papir za pečenje i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 25 minuta pa provjerite je li smjesa pečena tako da u nju zabodete čačkalicu. Ako je čačkalica suha, kad je izvučete, kolač je gotov.

Izvadite i ostavite da se ohladi pa potom narežite na kolačiće željne veličine.

7. Proteinelline energetske kuglice

proteinella

Sastojci:

  • 250 g zobenih pahuljica
  • 80 g kokosovih mrvica
  • 120 g Proteinelle
  • 60 g maslaca od kikirikija
  • 40 g lanenih sjemenki
  • 3 žlice meda
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Postupak:

Pomiješajte sve sastojke i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kad je gotovo, žlicom vadite komade smjese i među dlanovima oblikujte kuglice. Ostavite u hladnjak da se stvrdnu i ohlade.

8. Brownies od Proteinelle

proteinella brownie

Sastojci:

  • 250 g Proteinelle
  • 10 žlica zobenog brašna
  • 2 jaja
  • 2 šake lješnjaka, nasjeckanih

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Sve sastojke pomiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Smjesu istresite u kalupe za muffine, pa po vrhu pospite komadićima lješnjaka. Pecite 30-ak minuta. Ohladite i uživajte!

9. Palačinke punjene Proteinellom

proteinella palacinke

Sastojci:

  • 6-7 žlica Proteinelle
  • 250 g zobenog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • mlijeko, po potrebi

Postupak:

Na ravnu plohu stavite papir za pečenje. Na papir za pečenje stavite 6-7 žlica Proteinelle tako da su svaka što udaljenija jedna od druge. Žlicom svaku žlicu Proteinelle raširite u tanak krug, tako da promjer bude nešto manji od promjera palačinki koje namjeravate peći.

Ovdje je dobro raditi manje, "američke palačinke". Krugove Proteinelle stavite u hladnjak da se stvrdnu.

Za to vrijeme umutite sve ostale sastojke, kao za obične palačinke. Dodajte mlijeka koliko je potrebno da smjesa bude dovoljno tečna. Na tavu istresite mjericu smjese, raširite je do željene veličine (malo veće od veličine smrznute Proteinelle), pa na nju stavite jedan krug Proteinelle, a po vrhu stavite još jednu mjericu smjese. Pecite minutu sa svake strane.

10. Proteinella cheesecake

proteinella cheesecake

Sastojci:

  • 280 g graham krekera (Digestive)
  • 5 žlica kokosovog ulja
  • 250 g Proteinelle
  • 80 g sjeckanih lješnjaka
  • 450 g kremastog posnog sira

Postupak:

Uzmite krekere i nakidajte ih u posudu. Dodajte kokosovo ulje i 1 žlicu Proteinelle pa miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte 25 g lješnjaka i miksajte dok smjesa ne postane sitna i kompaktna.

Uzmite ovalni protvan i smjesu istresite pa dlanom stisnite tako da smjesa bude što gušća i nabijena. Stavite u hladnjak.

Posni sir istresite u zdjelu pa mu dodajte preostalu Proteinellu i miksajte dok se ne ujednači smjesa.

Iz hladnjak izvadite "biskvit" pa preko njega premažite sir s Proteinellom i poravnajte po vrhu. Po vrhu pospite preostale komadiće lješnjaka pa stavite natrag u hladnjak.

Objavljeno 29.02.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!