Prekrasni, zdraviji, fini muffini koje ćete začas iskombinirati za doručak, desert ili međuobrok! Koristite svježe ili smrznuto šumsko voće, koje nije potrebno odmrzavati nego ih direkt iz zamrzivača umiješajte u smjesu. U vrijeme kada ima svježeg bobičastog voća svakako prednost dajte njemu.
Također, med možete zamijeniti stevijom, ukoliko želite još smanjiti kalorijsku vrijednost ovih muffina. Priprema je jednostavna i ne zahtijeva nikakve posebne tehnike ili napredna kulinarska znanja.
Sastojci (za oko 12 muffina):
Mokri:
1 veća zrela banana
2 veća jaja
1 žličica arome vanilije
2-3 žlice meda
100 ml zobenog ili bademovog mlijeka
1 žlica kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog
Suhi:
Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
160 g zobenih pahuljica, sitniji tip
45 g zobenog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica cimeta
220 g šumskog voća (ako koristite smrznuto, nije ga potrebno odmrzavati)
Priprema:
Pećnicu upalite na 175°C i pripremite silikonski kalup za muffine (ukoliko ga nemate, obložite običan kalup papirnatim košaricama).
U jednoj zdjeli vilicom izdreckajte zrelu, oguljenu bananu. Dodajte jaja pa sve razmućkajte pjenjačom. Zatim dodajte i sve ostale mokre sastojke.
U drugoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke: zobene pahuljice, brašno, prašak i cimet. U to ulijte mokre sastojke pa sve izmiješajte kuhačom, tek toliko da se poveže. Dodajte šumsko voće i kratko umiješajte.
Kalupiće za muffine napunite gotovo do vrha, pa stavite peći oko 15-20 minuta (napravite probu čačkalicom). Izvadite i ostavite da se ohlade na kuhinjskoj rešetci. Najbolji su još mlaki.
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu