Lagan kolač koji se brzo zamuti, a još brže pojede. Osim što nema glutena, bijelog šećera ni nezdravih masnoća, može biti vrlo zanimljiv ako ga poslužite s raznim voćem te uz dodatak grčkog jogurta ili kremastog posnog sira.
Mi smo ga radili u obliku manjih tortica, a vi ga možete raditi i u običnom kockastom kalupu za kolače te rezati komade.
Sastojci:
90 g bademovog brašna
60 g tapioka brašna
2 žlice kokosovog brašna
60 g kokosovog šećera
Prstohvat soli
1/2 žličice sode
3 veća jaja
120 ml zobenog ili bademovog mlijeka
3 žlice otopljenog kokosovog ulja
1/2 žličice jabučnog octa
1 žličica arome vanilije, opcionalno
Za posluživanje:
Grčki jogurt ili kremasti posni sir
Šumsko voće ili neko drugo, po želji
Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 165°C. Pripremite silikonski kalup za muffine s 12 košarica, ili manji silikonski lim veličine 15x15 cm.
U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: bademovo, tapioka i kokosovo brašno, kokosov šećer, sol i sodu.
U drugoj zdjeli pjenjačom pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, kokosovo ulje i mlijeko. Mokre sastojke ulijte u suhe pa sve kratko izmiksajte mikserom da se poveže. Ukoliko je jako pregusto, dodajte malo mlijeka.
Prebacite u kalupe (do 3/4 visine, ako koristite kalup za muffine), poravnajte površinu pa stavite peći oko 30 minuta (napravite probu čačkalicom). Ohladite.
Za posluživanje preporučamo dodati malo grčkog jogurta te voće po želji.
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu