Slastica za 5: Paleo gluten-free kolač od badema

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
2 osobe
45min

Lagan kolač koji se brzo zamuti, a još brže pojede. Osim što nema glutena, bijelog šećera ni nezdravih masnoća, može biti vrlo zanimljiv ako ga poslužite s raznim voćem te uz dodatak grčkog jogurta ili kremastog posnog sira.

Mi smo ga radili u obliku manjih tortica, a vi ga možete raditi i u običnom kockastom kalupu za kolače te rezati komade.

Kolač od badema

Sastojci:

  • 90 g bademovog brašna
  • 60 g tapioka brašna
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • 60 g kokosovog šećera
  • Prstohvat soli
  • 1/2 žličice sode
  • 3 veća jaja
  • 120 ml zobenog ili bademovog mlijeka
  • 3 žlice otopljenog kokosovog ulja
  • 1/2 žličice jabučnog octa
  • 1 žličica arome vanilije, opcionalno

Za posluživanje:

  • Grčki jogurt ili kremasti posni sir
  • Šumsko voće ili neko drugo, po želji

kolac od badema

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 165°C. Pripremite silikonski kalup za muffine s 12 košarica, ili manji silikonski lim veličine 15x15 cm.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke: bademovo, tapioka i kokosovo brašno, kokosov šećer, sol i sodu.
  3. U drugoj zdjeli pjenjačom pomiješajte mokre sastojke: jaja, vaniliju, kokosovo ulje i mlijeko. Mokre sastojke ulijte u suhe pa sve kratko izmiksajte mikserom da se poveže. Ukoliko je jako pregusto, dodajte malo mlijeka.
  4. Prebacite u kalupe (do 3/4 visine, ako koristite kalup za muffine), poravnajte površinu pa stavite peći oko 30 minuta (napravite probu čačkalicom). Ohladite.
  5. Za posluživanje preporučamo dodati malo grčkog jogurta te voće po želji.

kolac od badema

Objavljeno 25.10.2020.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti