Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Bez bijelog brašna, kvasca i laktoze: Pirov kruh sa sjemenkama konoplje i sezama

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Kruh je dio naše svakodnevice. Uvukao se u svaku poru naše prehrane toliko duboko da većina ne može zamisliti dan bez kruha.

Iako ne postoji potpuna preslika bijelog kruha u zdravu varijantu, postoji zdrava varijanta koja može beskompromisno parirati bijelom. Recept za kruh koji donosim je bez kvasca, bez bijelog brašna i bez laktoze.

On nije toliko lagan (fizički) kao bijeli kruh, ali je lagan za probavu i zasitan. Sastoji se od vrlo malo sastojaka i potrebno je svega nekoliko minuta da se zamijesi. 

kruh

Pirov kruh (jedna štruca):

  • 500 g pirovog brašna (integralnog)
  • 400 ml Donata ili neke druge mineralne vode 
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žlica ulja (koristila sam sezamovo)
  • 1 žličica soli (+/- ovisno o ukusu)
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • 1 žlica sjemenki konoplje
  • 1 žličica suhog vlasca
  • 1 žličica suhog kopra

kruh

Priprema:

  1. Staviti grijati pećnicu na 180 stupnjeva i namastiti kalup za kruh.
  2. Dobro umijesiti tijesto od navedenih sastojaka (prvo pomiješati suhe sastojke zatim lagano dodavati mineralnu vodu).
  3. Prebaciti tijesto u kalup i staviti peći otprilike 60 minuta (ovisi o pećnici) na 180 stupnjeva.
  4. Pred kraj pečenja provjeriti s čačkalicom ili nožem je li tijesto unutra pečeno (klasična provjera – ako izađe suha čačkalica ili nož – pečeno je).
  5. Kada je kruh pečen izvaditi ga iz kalupa i zamotati u suhu krpu. 

pirov kruh

Ne očekujte da ćete dobiti klasičan pufasti bijeli kruh jer nećete. Dobit ćete hrskavu koricu, zasitnu sredinu i bogatstvo okusa. 

Objavljeno 26.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!