Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Bez bijelog brašna, kvasca i laktoze: Pirov kruh sa sjemenkama konoplje i sezama

Image

Kruh je dio naše svakodnevice. Uvukao se u svaku poru naše prehrane toliko duboko da većina ne može zamisliti dan bez kruha.

Iako ne postoji potpuna preslika bijelog kruha u zdravu varijantu, postoji zdrava varijanta koja može beskompromisno parirati bijelom. Recept za kruh koji donosim je bez kvasca, bez bijelog brašna i bez laktoze.

On nije toliko lagan (fizički) kao bijeli kruh, ali je lagan za probavu i zasitan. Sastoji se od vrlo malo sastojaka i potrebno je svega nekoliko minuta da se zamijesi. 

kruh

Pirov kruh (jedna štruca):

  • 500 g pirovog brašna (integralnog)
  • 400 ml Donata ili neke druge mineralne vode 
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žlica ulja (koristila sam sezamovo)
  • 1 žličica soli (+/- ovisno o ukusu)
  • 1 žlica sjemenki sezama
  • 1 žlica sjemenki konoplje
  • 1 žličica suhog vlasca
  • 1 žličica suhog kopra

kruh

Priprema:

  1. Staviti grijati pećnicu na 180 stupnjeva i namastiti kalup za kruh.
  2. Dobro umijesiti tijesto od navedenih sastojaka (prvo pomiješati suhe sastojke zatim lagano dodavati mineralnu vodu).
  3. Prebaciti tijesto u kalup i staviti peći otprilike 60 minuta (ovisi o pećnici) na 180 stupnjeva.
  4. Pred kraj pečenja provjeriti s čačkalicom ili nožem je li tijesto unutra pečeno (klasična provjera – ako izađe suha čačkalica ili nož – pečeno je).
  5. Kada je kruh pečen izvaditi ga iz kalupa i zamotati u suhu krpu. 

pirov kruh

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Ne očekujte da ćete dobiti klasičan pufasti bijeli kruh jer nećete. Dobit ćete hrskavu koricu, zasitnu sredinu i bogatstvo okusa. 

Objavljeno 26.06.2019.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija