Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Divota za međuobrok: Sirove kikiriki pločice

Image
Jednostavno
3 osobe
15min

Treba li vam zdravi snack, nešto za energiju nakon fizičke aktivnosti ili nešto za primiriti napadaj potrebe za slatkim što će vas ujedno i zasititi? Ove pločice idealne su za utaženje navedenih potreba.

Sastoje se od svega nekoliko sastojaka i brzo se pripremaju. Njihova tekstura je chewy odnosno, kako bi ja to rekla, mljackava. Vrlo su ukusne a posebno će se svidjeti ljubiteljima kikirikija.

Prvi put kada sam ih pripremala nisam stavljala kakao zrna no drugi put jesam i toplo ih preporučujem. Dovoljno je samo posipati nasjeckana kakao zrna kada se smjesa stavi u kalup i lagano prstima utisnuti u smjesu. Na fotkama se nalaze pločice bez zrna kakaa.

Sastojci:

  • 2 +1/2 šalice zobenih pahuljica
  • 1 šalica (cca 12 komada) svježih datulja (može i suhe, ali ih je potrebno namočiti u vruću vodu na 15-ak minuta)
  • 1 žlica kokosovog ulja
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 2 žlice agavinog sirupa (može i manje ili bez)
  • prstohvat soli
  • 1 dcl vode
  • nasjeckana zrna kakaa (po želji)

energetske plocice

Priprema:

  1. Staviti zobene pahuljice u multipraktik/sjeckalicu i samljeti ih u sitno (no ne u brašno, neka ostanu mali komadići). Izvaditi zobene pahuljice sa strane dok se priprema “mokri” dio.
  2. U prazan multipraktik staviti datulje (otkoštene) i 1dcl vode. Izmiksati u pastu i po potrebi dodati još malo vode.
  3. Kada ste dobili pastu od datulja dodati kikiriki maslac, kokosovo ulje i agavin sirup. Dobro izmiksati da se smjesa ujedini. Ako je previše gusta dodati još malo vode.
  4. U multipraktik dodati zobene pahuljice i prstohvat soli. Miksati sve dok se smjese ne ujedine u jednu kompaktnu cjelinu. Smjesa će biti podosta ljepljiva.
  5. Obložiti kalup za kruh (ili bilo koji drugi) papirom za pečenje. Prebaciti smjesu u kalup i mokrim rukama utisnuti smjesu ravnomjerno. U ovom trenutku možete posipati zrna kakaa i lagano ih utisnuti u smjesu.
  6. Smjesu staviti u zamrzivač na minimalno 30 minuta.
  7. Kada se smjesa stisnula pažljivo je okrenuti i odlijepiti papir za pečenje. Razrezati mokrim nožem u oblik po želji (pločice, trakice, kockice). Pločice je najbolje držati u hladnjaku.

U slast!

Objavljeno 28.09.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija