Pogledaj božićnu akciju na sve sobne bicikle

Slasni božićni kolač bez pečenja

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
30min

Ovaj kolač se ne peče i tradicionalno se jede u božićno vrijeme u Kanadi, a ime je dobio po gradu Nanaimo. Originalni recept u sebi sadrži šećer, maslac i slatko vrhnje, a mi vam danas donosimo zdravu verziju ovog super recepta.

Sastojci:

Za podlogu:

  • 170 g datulja
  • 15 g kakaa u prahu
  • 30 g kokosovih mrvica
  • 55 g oraha, usitnjenih

Za kremasti dio:

  • 150 g indijskih oraščića (ostaviti ih preko noći da se namaču)
  • 60 ml + 3 žlice kokosovog mlijeka
  • 3 žlice kokosovog ulja
  • 80 ml javorovog sirupa
  • 1/4 žličice kurkume
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Za čokoladni preljev

  • 60 g tamne čokolade, nasjeckane na sitno
  • 1 žlica maslaca ili gheeja

kolac

Postupak:

Ocijedite indijske oraščiće koje ste namakali barem 8 sati. U kalup za pečenje kruha stavite papir za pečenje.

Za pripremu podloge, sve sastojke za podlogu ubacite u blender (datulje, kakao, kokosove mrvice i orasi) i blendajte dok ne dobijete čvrstu smjesu. Smjesu stavite u protvan i prstima poravnajte tako da je podjednako debela na svakom cijelu.

Za pripremu kremastog dijela, u blender stavite ocijeđene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kokosovo mlijeko, kurkumu, vaniliju i javorov sirup. Prvo polako blendajte na niskoj brzini pa polako pojačavajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu.

Smjesu izlijte preko podloge u protvanu, pa sve stavite u hladnjak na 2 sata. Tek kad se ova smjesa stvrdne možete staviti čokoladni preljev.

Za čokoladni preljev, u mikrovalnoj pećnici ili na pari zagrijte komadiće čokolade i maslac. Kad je smjesa otopljena i lijepo kremasta, prelijte je polako preko kremastog dijela i poravnajte po vrhu. Kolač potom stavite u hladnjak na 30 minuta, da čokoladni sloj stisne.

Kolač potom s papirom za pečenje izvadite iz protvana i stavite na ravnu plohu kako biste ga narezali. Budući da se radi o nutritivno jako bogatom kolaču, savjetujem da režete na manje kockice.

Prije serviranja, kolač držite u hladnjaku.

Objavljeno 20.12.2023.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti