Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Donosimo tri osvježavajuća ljetna recepta za kvalitetan obrok. Uživajte u salati od quinoe i jagoda s piletinom,
Salata od quinoe i jagoda s piletinom
Jagode u slanoj kombinaciji, točnije - salati? O da!
Piletina, quinoa i jagode spoj su koji će možda izazvati oprečna mišljenja, ali okus ovog jela preobratit će i najveće skeptike. U našoj kuhinji nikad nije dosadno, pa smo osmislili ovo smjelo i pomalo egzotično jelo o čijim okusima ćete sigurno još dugo pričati svojim prijateljima.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 150 g dmBio quinoe, isprane i ocijeđene
- 1 dmBio dmBio kocka za juhu povrtna
- 300 g pilećih prsa
- 1 svježi krastavac (oko 150 g)
- Oko 220 g jagoda (plus ekstra za dekoraciju)
- Nekoliko listića svježe mente
- Sol
Preljev:
- 2 žlice dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica dmBio jabučnog octa
- Sok 1 limete
- 3-4 žlice vode
- 1 žlica dmBio javorovog sirupa
- 1/2 žličice soli, svježe mljeveni papar
Priprema:
- Quinou skuhati prema uputama s pakiranja. Isprati ju i ocijediti. Ohladiti par minuta.
- U lončiću ugrijati oko 800 ml vode, te u njoj rastopiti natrganu povrtnu kocku da dobijemo temeljac. U temeljac staviti kuhati cijela pileća prsa. Kuhati oko 25 minuta.
- U zdjelici izmiješajte sve sastojke za preljev i stavite sa strane.
- Jagode narežite na ploškice, a kuhanu piletinu na kockice. Krastavac režite na kolutiće.
- U posudi izmiješati prohlađenu, ocijeđenu quinou, piletinu, jagode, krastavac i natrgane listiće metvice.
- Prelijte salatu pripremljenim dressingom i sve dobro pomiješajte. Ohladite 30-60 min prije serviranja.
Tortilje punjene lećom, batatom i amarantom
Ova neobična kombinacija nas je oduševila. Navikli smo tortilje puniti mesom ili tunom, ali sigurno vam nikad nije pala na pamet kombinacija punjenja od slatkog krumpira, amaranta i crne leće, jel’da?
E pa nama je pala na pamet, i možemo reći da smo oduševljeni dobivenim rezultatom! Ljubičasti luk, rajčice, batat, leća i amarant, uz malo arome čilija i limetinog soka je zaista kombinacija punjenja vrijedna isprobavanja.
Ovaj nadjev može se pripremati i kao prilog uz neko meso, a ukoliko mu dodate malo više tekućine tj. temeljca, možete dobiti i vrhunsko zdravo varivo! Zdravo i prefino, baš kako volimo!
Pogledajte video:
Sastojci (za 2-3 osobe):
- 1 batat
- 1 žlica dmBio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 ljubičasti luk
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 crvene paprike
- 100 g dmBiocrne leće
- 200 g dmBio rajčica u limenci
- 2 žlice dmBio umak od rajčica klasik
- 2 žlice soka limete ili limuna
- Svježi peršin, sjeckani
- 80 g dmBio amaranta
- Mljeveni čili, sol, papar
- 4 gotove tortilje, vrsta po izboru
Priprema:
- Batat ogulite, narežite na kockice i skuhajte da bude mekan (oko 20 minuta) te ocijedite. U zasebnim lončićima, prema uputama s pakiranja, stavite u kipuću posoljenu vodu kuhati ispranu i ocijeđenu crnu leću te zasebno amarant. Kuhajte oboje oko 30 minuta, dok ne omekša.
- U većoj tavi, ugrijte maslinovo ulje i pržite sitno nasjeckani luk, sitno sjeckani češnjak i crvenu papriku rezanu na kockice - oko 4 minute.
- Dodati sjeckane rajčice iz limenke i umak od rajčice, kuhani i ocijeđeni batat, prethodno kuhanu crnu leću, ? sjeckanog peršina, sol, papar i sok limete, te kuhajte par minuta.
- Potom dodajte i kuhani i ocijeđeni amarant, te mljeveni čili.
- Gotovi nadjev rasporedite na 2/3 gotovih (kupovnih) tortilja, pa usko zarolajte. Prerežite na pola, pospite ostatkom peršina i poslužite.
Quinoa zdjela s avokadom i rajčicom
Lagan, ukusan i zdrav obrok koji će vas osvojiti na prvu. Quinoa je svestrana (pseudo)žitarica krcata proteinima, vitaminima i mineralim, a zbog svojeg neutralnog i blagog okusa odlično se slaže s gotovo svime sa čime ju iskombinirate, bilo u slatkoj ili slanoj varijanti. Mi smo je ovoga puta ukombinirali u jednu “meksičku” salatu, zajedno s avokadom, čilijem, rajčicama i limetom. Must try!
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 1-2 jaja
- 1 šalica (120 g) dmBio quinoe
- Sok i korica 1 limete
- 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
- 1 šalica sjeckanog matovilca ili baby špinata
- 1 avokado, 1/2 sjeckano na kocke, 1/2 na ploške
- 1 rajčica+za dekoraciju
- 60 g dmBio organic sušene rajčice
- 2 žlice dmBio umak od rajčica Arrabiata
- 1/2 žličice mljevenenog čilija
Priprema:
- Jaje staviti u hladnu vodu i pustiti da voda zakuha. Nakon toga smanjiti vatru i kuhati oko 6-10 minuta, ovisno o tome koju tvrdoću jajeta volite. Čim je kuhano, jaje ocijedite od vruće vode te pustite mlaz hladne vode da teče po njemu barem minutu - na taj način će se jaje najlakše oljuštiti. Oljuštite ga.
- Quinou skuhati prema uputi s pakiranja. Isprati ju i ocijediti te prohladiti, pa staviti u posudu.
- Dodati joj limetin sok, koricu limete, sjeckani peršin i sol, te umak od rajčica i po želji, mljevenog čilija. Promiješajte.
- Dodajte kockice rajčice, sušenu sjeckanu rajčicu, sjeckani matovilac i kockice avokada i pomiješajte da se sve dobro poveže. Podijelite na dvije zdjelice.
- Na svaku zdjelicu još dekorativno posložite ploškice avokada, malo sjeckane rajčice i eventualno koju kriškicu limete, te povrh svega stavite i kuhano jaje rezano na ploškice. Pospite svježe mljevenim paprom i sjeckanim peršinom i poslužite odmah.
Objavljeno 27.06.2018.