Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Pečena piletina u citrusnoj marinadi moje je novo omiljeno pileće jelo i stvarno ga morate probati! Marinada je mješavina narančinog, limunovog i limetinog soka začinjenih sa svježim origanom i ružmarinom. Ako možete, predlažem da napravite marinadu dan prije pečenja. Tako će okusi prožeti piletinu. Jeste li spremni za recept? Nastavite čitati!
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 šalica svježeg narančinog soka
- 1/3 šalice svježeg limetinog soka
- 1/4 šalice svježeg limunovog soka
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica sitno nasjeckanog svježeg origana
- 3 žličice soli, dodavati postepeno po uputama u receptu
- 2 žličice sitno nasjeckanog svježeg ružmarina
- 1 češanj češnjaka, nasjeckan
- 1 cijelo pile (oko 1,7 kg), vrat i iznutrice uklonjeni, rastvoreno
- 1 žličica slatke paprike
- 1 žličica crnog papra
- 1 i 1/2 naranča
- 2 folijom omotane cigle ili 1 tava (od lijevanog željeza)
Priprema
1. Pomiješajte sokove, maslinovo ulje, origano, 1 žličicu soli, ružmarin i češnjak u vatrostalnoj posudi. Marinadi dodajte pile. Okrenite ga da biste ga cijelog prekrili marinadom; hladite 2 sata, povremeno okrečući. NAPRAVITE UNAPRIJED: može se napraviti 1 dan unaprijed. Držite na hladnom.
2. Pomiješajte preostale 2 žličice soli, papriku i papar u maloj zdjeli
3. Gradele pošpricajte uljem u spreju. Pripremite roštilj (srednje topline).
4. Narežite pola naranče na oko pola cm ili tanje kriške. Izvadite piletinu iz marinade; osušite tapkanjem. Olabavite kožu s pilećih prsa i ugurajte 1 do 2 kriške naranče između kože i prsa. Olabavite kožu s bataka i ugurajte 1 do 2 kriške naranče između kože i bataka.
5. Utrljajte mješavinu paprike preko obje strane pileta.
6. Stavite pile, kožom prema dolje, na roštilj. Stavite folijom obložene cigle ili tavu na pile (ako upotrebljavate cigle, stavite 1 ciglu preko gornje polovice pileta, a drugu preko donje polovice). Prekrijte i pecite dok koža ne postane hrskava i smeđa, oko 15 minuta.
7. Maknite cigle ili tavu. Pomoću vilica okrenite pile. Ponovno stavite cigle ili tavu i pecite, pokriveno, dok se piletina potpuno ne ispeče, još oko 20 minuta. Pustite piletinu da odstoji 10 minuta.
8. U međuvremenu, stavite cijelu naranču na roštilj i pecite dok malo ne pocrni, često okrečući, oko 1 minutu. Razrežite je i poslužite uz jelo da biste je mogli iscijediti preko piletine.
Kada sam pripremala ovu piletinu, ponestalo mi je naranči i nisam stavila niti jednu ispod kože niti sam poslužila pržene naranče uz jelo, no svejedno je ispalo odlično!
Izvor slika: yumsugar.com
Objavljeno 09.06.2010.