Ukusni bulgur s piletinom i tikvicama za lagani ljetni ručak

Image
Jednostavno
2 osobe
30min

Tikvice ovih dana pripremamo na tisuću načina, a ako vam je ponestalo novih ideja, predlažemo da šansu date ovom brzinskom jelu bogatom proteinima.

Ako kod kuće nemate bulgur ili ga iz nekog razloga ne želite koristiti, super će funkcionirati i s rižom.

Trebat će vam (za 2 osobe):

  • 500 g tikvica (oko 2 veće tikvice)
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 300 g piletine (file)
  • 100 g bulgura 
  • oko 0,75 L temeljca, ili vode
  • začini po želji: sol, papar, ružmarin, lovor... 

bulgur

Postupak:

  1. Tikvice ogulite i nasjeckajte na kockice. Pileći file također nasjeckajte na kockice.
  2. Na žlici ulja u velikoj tavi dinstajte tikvice oko 3 minute, pa im dodajte piletinu. Miješajte dok se piletina ne zapeče sa svih strana, a po potrebi podlijte temeljcem da se ne zapeče za tavu.
  3. U tavu dodajte bulgur, pa postepeno podlijevajte temeljcem ili vodom, tako da se cijelo vrijeme lagano krčka.
  4. Začinite po želji i kuhajte sve dok bulgur potpuno ne omekša, otprilike 15 minuta.

Objavljeno 14.07.2024.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti