Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Zdravija verzija: Sočni pileći hrskavci

Image
Uz malo truda
2 osobe
20min

Pileća prsa možemo narezati i samo na tavici lagano ispeći, no ponekad ih možemo malo unaprijediti s marinadom i pretvoriti u sočne, hrskave medaljone.

Upravo to sam napravila neki dan i u njima smo bome svi redom uživali. Na kraju smo ih jeli prstima uz salatu i baš se kraljevski najeli.

Moram priznati da su bili izvrsni i nekako su čak i slađi ako izrežete pileća prsa na manje medaljone. Uf! Počastite se obavezno. 

Sastojci:

  • 250 g pilećih prsa
  • 100 g čvrstog jogurta
  • 40 g integralnih krušnih mrvica
  • 20 g parmezana
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica sušenog bosiljka
  • 1 žličica slatke mljevene paprike
  • himalajska sol
  • papar
  • sok od 1/2 limuna
  • šaka svježeg začinskog bilja po želji
  • maslinovo ulje

pile

Priprema:

Najbolje bi bilo kad biste dan prije marinirali meso u kombinaciji jogurta, začinskog bilja, sok od limuna, začina po želji i usitnjenog češnjaka. Prekrijete ga folijom u posudi i pustite da odstoji preko noći. 

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Sutradan, pripremite smjesu za paniranje tako da pomiješate mrvice, naribani parmezan i pola žličice bosiljka. Zatim, u tu mješavinu uvaljajte meso, te ga pržite s malo maslinovog ulja, dok ne dobije zlatno-smeđu boju s obje strane.

I da, pileće medaljone možete ispeći i u pećnici. Medaljone poslužite s omiljenim umakom ili pak s grilanim povrćem, salatom. Uživajte u ovim sočnim hrskavcima.

Objavljeno 24.01.2024.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija