Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Zdravi kolač sa šljivama

Image
Uz malo truda
4 osobe
60min

Ne znam jeste li ikad pekli tarte tatin, poznati preokrenuti kolač s jabukama, no takve kolače možete peći s različitim voćem i svim vrstama tijesta.

Meni su šljive favorit kada su takvi kolači u pitanju, ali svakako isprobajte i marelice, breskve i kruške.

sljive

Pripremite, za tepsiju 33x21cm:

  • oko 700 g šljiva
  • 2 jaja
  • 2,5 dl jogurta
  • 3-4 žlice kokosovog ulja
  • pola šalice šećera kokosove palme
  • 2 šalice pirovog integralnog brašna
  • 1 šalicu heljdinog brašna
  • 1 žličicu praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • prstohvat vanilije u prahu
  • pola žličice cimeta

sljive

Postupak:

Šljive operite, prepolovite i očistite od koštica. Poslažite polovice u tepsiju obloženu papirom za pečenje, tako da prerezani dio šljive okrenete prema dolje. Na te šljive poslažite još jedan sloj, isto okrenut prerezanim dijelom prema dolje. Pecite ih 10-ak minuta na 180C, da omekšaju.

Dok se šljive peku istucite jaja, jogurt, ulje i šećer. Dodajte pirovo i heljdino brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Promiješajte, dodajte vaniliju i cimet. (Umjesto pirovog možete upotrijebiti integralno brašno, a umjesto kokosovog ulja suncokretovo.)

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Rasporedite tijesto po šljivama pa vratite u pećnicu. Pecite 20-ak min. Izvadite iz pećnice, ostavite u tepsiji 15-ak minuta, zatim poklopite tacnom i preokrenite. Ostavite tepsiju poklopljenu, pričekajte da kolač upije sokove od šljiva. Zatim uklonite tepsiju i papir za pečenje.

Objavljeno 21.08.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija