Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Zdravi kolač sa šljivama

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Uz malo truda
4 osobe
60min

Ne znam jeste li ikad pekli tarte tatin, poznati preokrenuti kolač s jabukama, no takve kolače možete peći s različitim voćem i svim vrstama tijesta.

Meni su šljive favorit kada su takvi kolači u pitanju, ali svakako isprobajte i marelice, breskve i kruške.

sljive

Pripremite, za tepsiju 33x21cm:

  • oko 700 g šljiva
  • 2 jaja
  • 2,5 dl jogurta
  • 3-4 žlice kokosovog ulja
  • pola šalice šećera kokosove palme
  • 2 šalice pirovog integralnog brašna
  • 1 šalicu heljdinog brašna
  • 1 žličicu praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • prstohvat vanilije u prahu
  • pola žličice cimeta

sljive

Postupak:

Šljive operite, prepolovite i očistite od koštica. Poslažite polovice u tepsiju obloženu papirom za pečenje, tako da prerezani dio šljive okrenete prema dolje. Na te šljive poslažite još jedan sloj, isto okrenut prerezanim dijelom prema dolje. Pecite ih 10-ak minuta na 180C, da omekšaju.

Dok se šljive peku istucite jaja, jogurt, ulje i šećer. Dodajte pirovo i heljdino brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Promiješajte, dodajte vaniliju i cimet. (Umjesto pirovog možete upotrijebiti integralno brašno, a umjesto kokosovog ulja suncokretovo.)

Rasporedite tijesto po šljivama pa vratite u pećnicu. Pecite 20-ak min. Izvadite iz pećnice, ostavite u tepsiji 15-ak minuta, zatim poklopite tacnom i preokrenite. Ostavite tepsiju poklopljenu, pričekajte da kolač upije sokove od šljiva. Zatim uklonite tepsiju i papir za pečenje.

Objavljeno 21.08.2022.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti