Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Raskošan ljetni ručak: Fit paella

Image
Uz malo truda
3 osobe
45min

Pravo, prekrasno i raskošno ljetno jelo šarenih boja i još šarenijih okusa!

Paella je tradicionalno španjolsko jelo koje nikog ne ostavlja ravnodušnim, a još veća ljepota je za nas fitnessovce i u tome što se radi od zdravih i nutritivno vrijednih namirnica koje se itekako uklapaju u gabarite naših fit tanjura. Riža, piletina, nemasna svinjetina, morski plodovi i puno povrća - bolje od toga ne ide!

Pogledajte video:

Sastojci (za oko 3 osobe):

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 150 g nemasne svinjetine
  • 200 g pilećih prsa
  • 200 g kolutića i krakova lignje ili sipe (odmrznute ako se ne koriste svježe)
  • 15-ak svježih kozica
  • 15-ak svježih dagnjih (ili odmrznutih)
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1/2 crvene paprike
  • 2 rajčice
  • 80 g mahuna (odmrznutih)
  • 100 g graška (odmrznutog)
  • 150 g riže dugog zrna
  • Sol, papar
  • Prstohvat šafrana
  • 1-2 žličice curryja
  • Oko 800 ml povrtnog temeljca
  • Sjeckani peršin

paella

Priprema:

  1. Prvo pripremite i narežite sve sastojke: luk i češnjak oljuštite i sitno nasjeckajte. Piletinu i svinjetinu narežite na kocke veličine zalogaja. Smrznute proizvode ostavite na sobnoj temperaturi da se odmrznu. Papriku narežite na kocke, a rajčicu prerežite, maknite joj sjemenke, te narežite na kockice.
  2. U dubljoj tavi ugrijte polovicu maslinovog ulja te na naglo popržite svinjetinu i piletinu (koju minutu na jačoj vatri samo da se zazlate). Izvadite i stavite u pokrivenu posudu na toplo, a tavu sa sokovima pečenja vratite na vatru. Isto tako na naglo popržite kolutiće i krakove lignji, minutu - dvije. Izvadite u zasebnu zdjelicu. Na kraju na istoj tavi popržite kratko kozice i dagnje te također stavite u posebnu zdjelicu na toplo.
  3. U tavu dodajte preostalo maslinovo ulje, te na njemu popržite sjeckani luk i češnjak. Pržite oko 5-10 minuta, dok se ne počne lagano raspadati (po potrebi podlijte s malo vode da ne zagori).
  4. Na dinstani luk sada dodajte papriku i rajčicu, te popržite minutu - dvije. Dodajte riži, te je miješajući tostirajte na jačoj vatri. Zatim dodajte mahune i grašak te sve promiješajte.
  5. Ulijte temeljac, tako da prekrije sastojke u tavi. Začinite solju, paprom, šafranom i curryjem, te sve promiješajte. Kad počne krčkati, vratite meso i lignje te promiješajte, poklopite i na laganijoj - umjerenoj vatri kuhajte oko 15-ak minuta, dok riža ne upije tekućinu i ne skuha se (no pripazite  da ju ne raskuhate).
  6. Na kraju kuhanja vratite kozice i dagnje, dodatno začinite po potrebi, te odmah poslužite posuto sjeckanim peršinom. Dobar tek!

paella

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Objavljeno 15.07.2022.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija