Mjesečni program treninga za mršavljenje
Stručno sastavljeni program treninga namijenjen svima koji žele smršaviti i izgubiti višak masnog tk...
- 59,00 €
- 29,50 €
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Iskoristi priliku za 50% popusta na 14-dnevni jelovnik za mršavljenje s receptima. Ograničena količina i broj dana!
Već smo pisali o tajnama mršavljenja u člancima; Smršavite još malo pred ljeto, 1. dio i 2.dio. Isto tako pisali smo kako potrošiti unešene kalorije jer se jedino tako i može smršavjeti – da se više potroši tjelesnom aktivnošću nego što se hranom unese. Sada je red da pređemo i na savjete vezane uz hranu.
Niti jedna dijeta ne garantira dugotrajnu vitkost, a napadaji gladi i želja za slatkim ne nestaju ni uz najveći trud. Namirnice i nutrijenti koje vam sugeriramo imaju pozitivan učinak na mršavljenje ili zadržavanje tjelesne težine pa bi ih trebalo jesti što češće.
Najbolje su zelene alge kao prilog povrću. Sadrže vitamine C i B te vlakna koja daju osjećaj sitosti. Tijelo opskrbljuju s jodom koji se izravno obračunava s kalorijama. Vitamini B kompleksa imaju važnu ulogu za metabolizam.
Osim vitamina C, sadrže lako probavljive ugljikohidrate i pektin koji potiče probavu i pomaže u snižavanju razine kolesterola. Više o jabukama pročitajte ovdje.
Danas se uglavnom koristi za tretman dijabetesa. Prema istraživanjima u tijelu aktivira lučenje hormona koji se stvara u masnom tkivu i koji zajedno s drugim hormonima utječe na regulaciju osjećaja gladi i sitosti.
Tijelo uglavnom samostalno proizvodi onoliko kolina koliko treba, a dodatno se unosi konzumacijom jaja i soje. Ubraja se među tvari koje razgrađuju masti i na taj način ubrzava proces mršavljenja.
Jedan od najvažnijih elemenata u tragovima kojim bi tijelo trebalo biti redovito dobro opskrbljeno. Manjak kroma uzrokuje poremećaj utilizacije glukoze.
Triptofan, fenilalanin, leucin, lizin, valin, treonin, metionin i izoleucin ključne su aminokiseline koje se u tijelo unose hranom. Sadržane su u ribi (posebno tuna), lješnjacima, mesu, riži, grahu, mlijeku, jajima i krumpirima.
Topi masti, a najveći učinak se postiže kod konzumacije grejpa koji još nije potpuno sazrio. Dovodi do bolje prokrvljenosti i igra veliku ulogu u smanjenju tjelesne težine.
HCA (hydroxy citric acid) ima kemijsku strukturu sličnu limunskoj kiselini. Smanjuje apetit, pogotovo želju za slatkim, odnosno stručnim rječnikom - reducira konverziju ugljikohidrata u masti inhibirajući enzimske procese. Prodaje se u obliku kapsula.
Korijen svježeg đumbira sadrži eterična ulja. Sličan je čiliju jer "zagrijava" tijelo, povećava proizvodnju sline, probavnih sokova i žuči te tako pozitivno djeluje na cijeli probavni sustav.
U 100 grama ribiza skriva se 36 grama vitamina C i samo 24 kalorija. Osim toga, ribiz sadrži magnezij, kalij i željezo, a konzumacija daje osjećaj sitosti i pridonosi mršavljenju.
Kalcij je važan za kosti i zadužen je za aktivaciju enzima i hormona čime stvara ravnotežu u organizmu. Istraživanje pokazuje sljedeće: uz 1000 miligrama kalcija se tjelesna težina ispitanika smanjila za 0,4 kilograma bez da je došlo do drugih promjena u načinu prehrane.
Stimulira središnji živčani sustav i povećava sagorijevanje masti. Naime, masti se uz pomoć kofeina razgrađuju i postaju izvor energije tijelu bez da se talože.
Uključen je u više od 300 procesa u tijelu, a između ostalog igra veliku ulogu u staničnoj diobi. Dovoljna količina magnezija osigurava optimalno sagorijevanje masti. Odlični izvori magnezija su žitarice, krumpir, povrće, mlijeko, riba, banane i naranče.
Stručno sastavljeni program treninga namijenjen svima koji žele smršaviti i izgubiti višak masnog tk...
Stručno izrađeni jelovnik namijenjen svima koji žele mršaviti prateći ketogeni način prehrane. Izrađ...
Nova verzija popularnog 14-dnevnog jelovnika s receptima za gubitak viška kilograma. Jednostavni i b...
Glikemijski indeks je mjera koja označava brzinu i intenzitet povišenja razine glukoze u krvi nakon konzumiranja određene hrane. Što je iznos viši, to je razina šećera viša i luči se više inzulina što usporava sagorijevanje masti. Nizak glikemijski indeks imaju lješnjaci, voće i povrće, a izuzetno visok proizvodi od bijelog brašna.
Najvažnija nezasićena masna kiselina koja se ponajviše nalazi u namirnicama životinjskog podrijetla (losos, haringa, tuna). Važne su za prevenciju bolesti i transportiraju "loše" masti iz stanica do jetre. Između ostalog, spuštaju razinu ukupnih masnoća u krvi.
Paprike su bogate vitaminom C čime potiču sagorijevanje masti u stanicama, jačaju imunološki sustav i ubrzavaju prolazak štetnih tvari kroz tijelo. Imaju i puno vitamina E čime jačaju obrambeni mehanizam tijela.
Objavljeno 29.01.2020.