Vježbaj kod kuće pogledaj top 50 rekvizita za kućni trening

Za prste polizati: 3 zdravije slastice s kakao maslacem

Image

Kakao je vrsta tropskog drveta, dio zimzelene porodice koja proizvodi svu svjetsku čokoladu u sirovom obliku, prije dodavanja masti, šećera i ostalih zaslađivača.

Kakao maslac je blijedo žuta tvrda smjesa koja se dobiva prešanjem zrna kakaa. Najčešće se koristi kao sastojak u proizvodima za njegu kože (sapuni, losioni, kreme), i receptima za superhranu, čokolade, kolače, upravo zbog svojeg specifičnog, "čokoladnog" okusa.

Na temperaturama iznad 35 stupnjeva, kakao maslac se pretvara u tekućinu. Izvrstan je izvor antioksidansa, esencijalnih minerala i vitamina. Kakao ne sadrži šećer, a sadrži proteine, masti, ugljikohidrate, vlakna, željezo, kalcij, magnezij, vitamine B, C i E te mnoge druge hranjive tvari.

Kakao maslac je super za ukusne i zdrave čokoladne poslastice, a možete ga dodati u deserte, sladoled i čokolade. Evo nekoliko prijedloga recepata koji sadrže kakao maslac.

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Domaća čokolada

Sastojci:

  • 60 g kakao maslaca
  • 45 g kakaa u prahu
  • 2 žlice agavinog sirupa ili meda
  • šaka goji bobica
  • šaka badema
  • 3 žlice kokosovih mrvica

Postupak:

Na laganu vatru stavimo kakao maslac da se otopi pa dodamo kakao u prahu i agavin sirup pa sve promiješamo. Količinu sladila odredite prema želji za slatkim.

Na veći tanjur ili ovaj, stavite papir za pečenje pa istresite smjesu i pustite da se razlije. Pospite dio s goji bobicama, dio s bademima i dio s kokosovim mrvicama, ili čime god drugim želite. Stavite u hladnjak da se stisne.

Sirove kokos kuglice

Sastojci:

  • 200 g datulja
  • 100 g kokosovih mrvica
  • 20 g kakaa u prahu
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 50 g kakao maslaca
  • 20 g kokosovog ulja

Postupak:

Datulje prelijte s vrelom vodom i pustite oko 45 minuta da omekšaju. Nakon toga, oglulite kožicu, izvadite košticu i datulje ubacite u blender i izmiksate u kremicu. Kakaov maslac i kokosovo ulje istopite na laganoj vatri pa dodate datuljama. Dodate kakao u prahu, mljevene lješnjake i kokos i sve skupa miješate dok ne dobijete jednoličnu, gustu smjesu. Među dlanovima oblikujte kuglice pa ih uvaljajte u kokosove mrvice i stavite da se hlade.

Sladoled sa spirulinom

Sastojci:

  • 1/4 avokada
  • 2 žlice kakao maslaca
  • 1 manja banana
  • 80 g posnog sira
  • 20 g whey proteina, okus čokoalda
  • 3/4 čajne žličice spiruline

Postupak:

Avokado, otopljeni kakao maslac, bananu, spirulinu, posni sir i whey protein stavite u blender i sve zajedno izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po potrebi dodajte malo mlijeka ili vode. Smjesu istresite u zdjelicu, pospite kokosom, goji bobicama, orašastim plodovima ili čime god želite pa stavite u duboki led, da se smrzne.

Objavljeno 05.10.2015.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija
Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija