Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ovo je originalni recept moje kolegice ZorroRi - burger od tune i tikvica je odlična ideja za ručak ili večeru! Priprema se izrazito lako i brzo, ono na što će vam otići najviše energije (a malo ćete izvježbati i mišiće tijekom pripreme večere), je istiskivanje viška tekućina iz ribanih tikvica.
Ovaj korak je ključan kako burgeri ne bi bili prevodenasti i kako bi uspjeli. Ja sam ih još poslužila s umakom od rajčica te na proteinskom kruhu (kojeg vi možete izbaciti ukoliko se hranite po principima keto ili low-carb dijete).
Pogledajte video:
Sastojci (za 1 osobu):
- 160 g tune iz salamure
- Oko 130 g tikvice (90 g kad ju dobro ocijedite)
- 1 jaje
- Sol, svježe mljeveni papar, bosiljak
- Par ploški tvrdog sira (npr. Cheddar ili ementaler)
- Par žlica gotovog umaka od rajčice po želji, ili pasirane rajčice
- 1 kriška proteinskog kruha
Priprema:
- Tikvicu naribajte i dooobro dobro ocijedite - prvo pritiskanjem o cjedilo, a zatim uzimajte dio po dio tikvice i stiskanjem procjeđujte do kraja dok sva tekućina ne izađe van. Tunu također dobro ocijedite od svakog viška salamure.
- U zdjeli pomiješajte ocijeđenu tikvicu, tunu, razmućeno jaje, sol, papar i sušeni bosiljak po želji. Smjesu dobro izmiješajte vilicom da se svi sastojci povežu.
- Od smjese rukama oblikujte 3-4 popečka tj. burgera, te ih pecite po oko 2 minute na ugrijanom maslinovom ulju, dok se ne zazlate. Okrenite na drugu stranu pažljivo pa pecite još 2 minute.
- Ploške sira po želji oblikujte tj.izrežite prema veličini burgera, te na svaki burger stavite po plošku sira. Potpuno smanjite vatru, poklopite posudu i ostavite tako koju minutu samo da se sir malo rastopi.
- Na proteinski kruh namažite malo umaka od rajčice te ga razmažite po kruhu. Na to stavite 1 ili 2 popečka te ukrasite s još malo umaka i svježim bosiljkom. Poslužite odmah dok je još toplo.
Objavljeno 20.08.2018.