Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Zaželjeli ste se ugljikohidrata, u onom svom najraširenijem obliku. Jednom riječju hoćete žvakati kruh, pecivo, pekarski proizvod! Ovaj tekst je onda za vas. Kako utažiti glad za kruhom, a ujedno ostati unutar dnevnih preporuka.
Kruh s piletinom
Ovo je klasični kruh proteinski pojačan komadićima piletine. Odličan je izbor za međuobrok, kao i za glavni obrok. Dobit ćete ono što očekujete od kruha, ali i dodatno proteina iz ukusne piletine.
Sastojci (za 4 serviranja):
Tijesto:
- 200 g brašna od cjelovitog zrna
- 1 vrećica suhog kvasca
- 150 g jaja (3 kom)
- 100 g posnog sira
- 10 g ribanog parmezana (1 žlica)
Piletina:
- 400 g pilećih prsa
- 125 g luka (1 kom)
- 3-4 češnja češnjaka
- 10 ml maslinovog ulja
- 2 žličice bosiljka
- 2 žličice peršina
- papar, sol
Vrijeme pripreme:
40 min
Vrijeme pečenja:
40 min na 180°C
Priprema:
Stavite pećnicu da se grije na 180°C.
Brašno umijesite s kvascem i jaja. Dobro promiješajte pa dodajte posni sir i parmezan. Oblikujte kuglu i prekrijte krpom te stavite na toplo da se grije.
Piletinu nasjeckajte na sitne kockice. Ubacite u duboku zdjelu gdje ste dodali maslinovo ulje, češnjak, luk, peršin, bosiljak te sol i papar. Po želi možete dodati i ljute paprike ili currya te ostalih začina.
Piletina neka se marinira desetak minuta, ili ju možete pripremiti i dan prije.
Umijesite piletinu u tijesto te ulijte u kalup.
Pecite oko 40 min na 180°C.
Narežite na kriške i poslužite.
Nutritivne vrijednosti (po serviranju/2 kriške):
Energetska vrijednost: 395 kcal
Bjelančevine: 38 g
Masti: 10 g
Ugljikohidrati: 38 g
Pogačice s tikvicama
Brze pogačice. Ukusne su i fine, a za razliku od onih kupovnih nisu masne. Tikvice daju mekanu strukturu, a proteini dolaze iz jaja i posnog sira. Od ugljikohidrata sadrže samo zobene pahuljice. Po želji možete dodati bučine ili lanene sjemenke.
Sastojci (za 12 pogačica):
- 120 g zobenih pahuljica
- 100 g jaja (2 kom)
- 300 g posnog sira
- 300 g tikvica (1 kom)
- 5 g praška za pecivo
- sol
Vrijeme pripreme:
20 min
Vrijeme pečenja:
20 min na 180°C
Priprema:
Zobene pahuljice usitnite u običnom ili mikseru za kavu.
Tikvice naribajte i malo nasolite pa čekajte dok puste vodu. Kad puste vodu još ih jednom ocijedite.
Jaja i posni sir dobro izmutite.
Dodajte mljevene zobene pahuljice i naribane tikvice te prašak za pecivo i sol. Dobit ćete ljepljivu gustu smjesu.
Na protvan stavite papir za pečenje i žlicom oblikujte lepinjice.
Pecite 20 ak min na 180°C dok lagano ne pozlate.
Nutritivne vrijednosti (za 1 pogačicu)
Energetska vrijednost: 73 kcal
Bjelančevine: 6 g
Masti: 2 g
Ugljikohidrati: 8 g
Štapići od brokule
Jedan lagani međuobrok. Sadrži podjednaku količinu masti, proteina i ugljikohidrata. Idealno za utažiti glad i želju za grickalicama.
Sastojci:
- 300 g brokule (cvjetovi)
- 250 g mozzarelle
- 100 g jaja (2 kom)
- 100 g malomasnog sirnog namaza
- peršin, vlasac, sol, papar
Vrijeme pripreme:
20 min
Vrijeme pečenja:
30 min na 180°C
Priprema:
Brokulu usitnite u grubo u mikseru i pomiješajte s mozzarellom.
Umiješajte jaja, sirni namaz i začine te posolite i popaprite.
U protvan stavite masni papir i namažite smjesu. Neka bude čim tanja.
Pecite 30ak minuta na 180 stupnjeva ili dok štapići ne pozlate. Što su štapići tanji to će se bolje speći i biti hrskaviji. Deblji će trebati dulje pečenje ili će ostati mekani u sredini.
Nutritivne vrijednosti (na 100 g)
Energetska vrijednost: 106 kcal
Bjelančevine: 4 g
Masti: 6 g
Ugljikohidrati: 4 g
Objavljeno 21.10.2013.