Kruh, peciva i štapići u zdravoj i niskokaloričnoj varijanti

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Zaželjeli ste se ugljikohidrata, u onom svom najraširenijem obliku. Jednom riječju hoćete žvakati kruh, pecivo, pekarski proizvod! Ovaj tekst je onda za vas. Kako utažiti glad za kruhom, a ujedno ostati unutar dnevnih preporuka.

Kruh s piletinom

Ovo je klasični kruh proteinski pojačan komadićima piletine. Odličan je izbor za međuobrok, kao i za glavni obrok. Dobit ćete ono što očekujete od kruha, ali i dodatno proteina iz ukusne piletine.

Sastojci (za 4 serviranja):

Tijesto:

  • 200 g brašna od cjelovitog zrna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 150 g jaja (3 kom)
  • 100 g posnog sira
  • 10 g ribanog parmezana (1 žlica)

Piletina:

  • 400 g pilećih prsa
  • 125 g luka (1 kom)
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 2 žličice bosiljka
  • 2 žličice peršina
  • papar, sol

Vrijeme pripreme:

40 min

Vrijeme pečenja:

40 min na 180°C

Priprema:

Stavite pećnicu da se grije na 180°C.

Brašno umijesite s kvascem i jaja. Dobro promiješajte pa dodajte posni sir i parmezan. Oblikujte kuglu i prekrijte krpom te stavite na toplo da se grije.

Kruh s piletinom

Piletinu nasjeckajte na sitne kockice. Ubacite u duboku zdjelu gdje ste dodali maslinovo ulje, češnjak, luk, peršin, bosiljak te sol i papar. Po želi možete dodati i ljute paprike ili currya te ostalih začina.

Kruh s piletinom

Piletina neka se marinira desetak minuta, ili ju možete pripremiti i dan prije.

Umijesite piletinu u tijesto te ulijte u kalup.

Kruh s piletinom

Pecite oko 40 min na 180°C.

Kruh s piletinom

Narežite na kriške i poslužite.

Kruh s piletinom

Nutritivne vrijednosti (po serviranju/2 kriške):

Energetska vrijednost: 395 kcal
Bjelančevine: 38 g
Masti: 10 g
Ugljikohidrati: 38 g

Pogačice s tikvicama

Brze pogačice. Ukusne su i fine, a za razliku od onih kupovnih nisu masne. Tikvice daju mekanu strukturu, a proteini dolaze iz jaja i posnog sira. Od ugljikohidrata sadrže samo zobene pahuljice. Po želji možete dodati bučine ili lanene sjemenke.

Sastojci (za 12 pogačica):

  • 120 g zobenih pahuljica
  • 100 g jaja (2 kom)
  • 300 g posnog sira
  • 300 g tikvica (1 kom)
  • 5 g praška za pecivo
  • sol

Vrijeme pripreme:

20 min

Vrijeme pečenja:

20 min na 180°C

Priprema:

Zobene pahuljice usitnite u običnom ili mikseru za kavu.

Pogačice s tikvicama

Tikvice naribajte i malo nasolite pa čekajte dok puste vodu. Kad puste vodu još ih jednom ocijedite.

Jaja i posni sir dobro izmutite.

Pogačice s tikvicama

Dodajte mljevene zobene pahuljice i naribane tikvice te prašak za pecivo i sol. Dobit ćete ljepljivu gustu smjesu.

Na protvan stavite papir za pečenje i žlicom oblikujte lepinjice.

Pogačice s tikvicama

Pecite 20 ak min na 180°C dok lagano ne pozlate.

Pogačice s tikvicama

Nutritivne vrijednosti (za 1 pogačicu)

Energetska vrijednost: 73 kcal
Bjelančevine: 6 g
Masti: 2 g
Ugljikohidrati: 8 g

Štapići od brokule

Jedan lagani međuobrok. Sadrži podjednaku količinu masti, proteina i ugljikohidrata. Idealno za utažiti glad i želju za grickalicama.

Sastojci:

  • 300 g brokule (cvjetovi)
  • 250 g mozzarelle
  • 100 g jaja (2 kom)
  • 100 g malomasnog sirnog namaza
  • peršin, vlasac, sol, papar

Vrijeme pripreme:

20 min

Vrijeme pečenja:

30 min na 180°C

Priprema:

Brokulu usitnite u grubo u mikseru i pomiješajte s mozzarellom.

Štapići od brokule

Umiješajte jaja, sirni namaz i začine te posolite i popaprite.

U protvan stavite masni papir i namažite smjesu. Neka bude čim tanja.

Štapići od brokule

Pecite 30ak minuta na 180 stupnjeva ili dok štapići ne pozlate. Što su štapići tanji to će se bolje speći i biti hrskaviji. Deblji će trebati dulje pečenje ili će ostati mekani u sredini.

Štapići od brokule

Nutritivne vrijednosti (na 100 g)

Energetska vrijednost: 106 kcal
Bjelančevine: 4 g
Masti: 6 g
Ugljikohidrati: 4 g

Objavljeno 21.10.2013.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!