Pogledaj božićnu akciju na sve sobne bicikle

Ljetna večera u 5 minuta: salata s tofu sirom, paradajzom i rikolom!

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Pri visokim ljetnim temperaturama, tešku hranu je pametno zamijeniti laganim osvježavajućim salatama, a kako bi obrok sadržavao dovoljno proteina, u nastavku predlažem salatu s tofu sirom za svega 5 minuta pripreme.

Tofu sir: namirnica bogata bjelančevinama

Tofu sir je namirnica koja se tradicionalno koristi na dalekom istoku (Kina, Indija, Japan), a zbog bogatog nutritivnog sastava je sve više zastupljena i na zapadu.

Tofu sir

Svježi tofu se dobiva direktno iz sojinog mlijeka postupkom mljevenja, kuhanja i grušanja, dok se prerađeni tofu (dimljeni tofu, tofu namazi…) dobiva obradom svježeg tofu sira.

Ova niskokalorična namirnica sa bogatim izvorom proteina na 100 g. sadrži 72 Kcal, od čega 8% proteina, 2% ugljikohidrata i 4% masti. Ujedno je dobar izvor vitamina B, kalcija i željeza.

Prednost tofu sira je što dobro upija arome, kada ga se npr. marinira ili priprema u raznim umacima.

Osim vegetarijanaca, u prehrani ga koriste svi koji drže do zdravlja jer jača srce, smanjuje rizik oboljenja od raka te preventivno djeluje na sprječavanje bolesti krvnih žila, visokog tlaka i osteoporoze.

Salata s tofu sirom, paradajzom i rikolom

Sastojci (jedna porcija):

  • svježi tofu sir 70-100 g.
  • domaći paradajz normalne veličine
  • 2 šake rikole
  • šaka sezama
  • aceto balsamico
  • maslinovo ulje
  • tamari sos

Salata s tofu sirom, paradajzom i rikolom

Priprema (5 minuta):

Prethodno narezani tofu na sitnije kockice, mariniran s tamari sosom prepržiti na tavi bez ulja po minutu sa svake strane. Staviti ga u posudu s prethodno opranom svježom rikolom, te narezanim ploškama paradajza. Salatu začiniti s nekoliko kapi aceta balsamica i maslinovog ulja, te posuti sa šakom sezama. Sve sastojke ostaviti uredno poslužene ili promiješati prema potrebi.

Umjesto rikole koja daje gorkast okus, receptu dodajte bilo koju salatu po vašem ukusu, te ga pripremite za večeru ili međuobrok, ovisno o dnevnom rasporedu i potrebama.

Dobar tek! :)

Objavljeno 02.07.2016.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!