
Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Dan započet jajima svakako će biti uspješan dan! Jaja su nutritivno savršena namirnica, sadrže puno proteina i kvalitetnih masti i dugo vas drže sitima. Pripremite ih na ovaj kvalitetan način i uživajte u svakom zalogaju!
Donosimo video recept za pripremu omleta punjenog gljivama i šunkom.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- 1 žlica maslinovog ulja
- 125 g pureće šunke
- 175 g gljiva po želji (npr. bukovače, šampinjoni)
- Svežnjić svježeg vlasca (ili drugog začinskog bilja po želji)
- Sol, papar
- 4 jaja (2 po osobi)
- 1 žličica (Dijon) senfa
- 2-3 žlice grčkog jogurta
- Salata po želji, za posluživanje
Priprema:
- Pureću šunku nasjeckati na trakice, a gljive na ploškice ili komadiće.
- U tavi ugrijati maslinovo ulje, pa popržiti šunku i gljive, oko 5 minuta da sve postane zlaćano. Ugasiti vatru pa posoliti, popapriti i dodati sjeckani svježi vlasac. Promiješajte i odložite na toplom dok pripremate omlet.
- U zdjelici razbijte 2 jaja te pomiješajte s ½ žličice senfa, solju i paprom. Dobro izmućkajte vilicom. U dobroj tavi neprijanjajućeg dna ugrijte malo maslinovog ulja pa na njega izlijte jaja. Pržite ih na umjerenoj do laganoj vatri dok se ne stisnu s donje strane. Smanjite potpuno vatru te pustite tako još oko 2-3 minuta dok se i gornja strana omleta lagano ne stisne.
- Omlet pažljivo odvojite od tave pomoću špatule te ga po želji okrenite da se malo zapeče i s druge strane. Omlet prebacite na tanjur, te ga premažite s malo grčkog jogurta i napunite s 2-3 žlice nadjeva od gljive i šunke. Preklopite i poslužite uz salatu po želji.
- Proces pripreme omleta ponovite još jednom, za drugu osobu i s preostala 2 jaja.
Objavljeno 24.01.2018.