Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Low carb verzija popularnog azijskog priloga.
Sastojci (za 4 osobe):
- 1 glavica cvjetače
- 8 kriški narezane slanine (oko 50 g)
- 2 jaja
- 1 žličica sjeckanog svježeg đumbira
- 3 češnja češnjaka
- 2 mrkve
- 1 šalica graška (odmrznutog)
- 1 mala limenka kukuruza
- 5 žlica soja sosa
- Par žlica indijskih oraščića
Priprema:
- Cvjetaču nasjeckati na manje komadiće (ukloniti tvrde dijelove). Staviti cvjetiće cvjetače u kuhinjski blender, malo po malo, te blendati da se dobije kao riža tj. dok se cvjetača skroz ne usitni.
- Češnjak i đumbir sitno nasjeckati. Mrkvu također oguliti i narezati na tanke prutiće. Slaninu narežite na kockice, a jaja izmućkajte u zdjelici.
- U teflonskoj dubljoj tavi ili woku popržite nasuho (bez dodavanja masnoće) slaninu. Kad je slanina pustila masnoću, dodajte izmućkana i lagano posoljena jaja te sve kratko pecite. Izvadite iz tave, dodajte malo masnoće ukoliko je potrebno, a zatim na istu tavu dodajte sitno sjeckani češnjak i đumbir. Kratko popržite u woku cijelo vrijeme miješajući, da ne izgori. Zatim dodajte sjeckanu mrkvu i popržite 2 minute.
- Dodati sve ostale sastojke osim indijskih oraščića i par žlica vode. Dobro promiješati, poklopiti tavu te pustiti da se sve kuha oko 5-8 minuta, dok se cvjetača i povrće na skuhaju. Na kraju vratiti jaja i slaninu.
- Probati začinjenost, po potrebi dodati još malo soja sosa ili soli te poslužiti posuto indijskim oraščićima.
Objavljeno 20.02.2019.