Jedan od najfinijih zdravih deserata: Superfood proteinske pločice

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

S punim pravom tvrdimo - ovo je jedan od najfinijih zdravih deserata koji je proizašao iz naše kuhinje! Osim što su fenomenalnog okusa, ove pločice su zdrava energetska bomba u kojoj smo objedinili čak dvije vrste superhrane - goji bobice i chia sjemenke, ali i mnoštvo drugih finih i zdravih namirnica iz kojih ćete dobiti sve što vam treba - proteine, kvalitetne masnoće i energiju.

Kao da to sve nije dovoljan razlog da ih probate, uz to se još i pripremaju zaista brzo i jednostavno. Vjerujte nam, nećete pogriješiti ako ih probate napraviti. Obavezno koristite jaki blender jer će u slabijem blenderu biti vrlo teško samljeti sve sastojke u jednoličnu smjesu.

Pogledajte video:

Sastojci (za oko 12-15 pločica):

  • 1 šalica (85 g) goji bobica
  • 1 šalica (130 g) datulja bez koštica (ne smiju biti one presuhe)
  • 1/2 šalice (60 g) badema
  • 1/2 šalice (65 g) indijskih oraščića
  • 1/4 šalice (30 g) chia sjemenki
  • 1/4 šalice (30 g) bučinih sjemenki
  • 7 žlica (90 g) kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog
  • 1/2 šalice (45 g) whey proteina od čokolade

Kakao premaz:

  • 2 žlice kakaa
  • 1-2 žlice otopljenog kokovog ulja
  • 1 žličica meda
  • Par žlica zobenog mlijeka po potrebi

proteinske plocice

Priprema:

  1. Ukoliko imate datulje koje su jako suhe, namočite ih par sati u mlakoj vodi pa dobro ocijedite.
  2. U posudu od većeg i jačeg blendera stavite sve sastojke redom: goji bobice, datulje, bademe, oraščiće, chiu, bučine sjemenke, kokosovo ulje i whey protein. Sve dobro izblendajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  3. Smjesu rasporedite u lim veličine 20x15 cm obložen papirom za pečenje i dobro utisnite špatulom i poravnajte. Sve stavite u zamrzivač na oko 45-60 minuta.
  4. Pločice izvadite iz zamrzivača pa ih ostavite malo na sobnoj temperaturi kako bi ih mogli izrezati na pločice. Režite na pločice veličine po želji, pa krenite s pripremom kakao premaza - on se mora raditi u zadnji čas prije mazanja na prutiće jer se inače prebrzo stisne.
  5. Za kakao premaz pomiješajte kakao, otopljeno i prohlađeno kokosovo ulje i med do guste mazive smjese. Ukoliko je baš pregusta, dodajte malo zobenog mlijeka sobne temperature (ne smije biti iz hladnjaka jer će u protivnom uzrokovati stiskanje kokosovog ulja u premazu i pokvariti konzistenciju). Kakao premaz odmah namažite na pločice, te ih još po želji pospite s malo goji bobica.

Objavljeno 28.03.2018.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!