Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
S punim pravom tvrdimo - ovo je jedan od najfinijih zdravih deserata koji je proizašao iz naše kuhinje! Osim što su fenomenalnog okusa, ove pločice su zdrava energetska bomba u kojoj smo objedinili čak dvije vrste superhrane - goji bobice i chia sjemenke, ali i mnoštvo drugih finih i zdravih namirnica iz kojih ćete dobiti sve što vam treba - proteine, kvalitetne masnoće i energiju.
Kao da to sve nije dovoljan razlog da ih probate, uz to se još i pripremaju zaista brzo i jednostavno. Vjerujte nam, nećete pogriješiti ako ih probate napraviti. Obavezno koristite jaki blender jer će u slabijem blenderu biti vrlo teško samljeti sve sastojke u jednoličnu smjesu.
Pogledajte video:
Sastojci (za oko 12-15 pločica):
- 1 šalica (85 g) goji bobica
- 1 šalica (130 g) datulja bez koštica (ne smiju biti one presuhe)
- 1/2 šalice (60 g) badema
- 1/2 šalice (65 g) indijskih oraščića
- 1/4 šalice (30 g) chia sjemenki
- 1/4 šalice (30 g) bučinih sjemenki
- 7 žlica (90 g) kokosovog ulja, otopljenog i prohlađenog
- 1/2 šalice (45 g) whey proteina od čokolade
Kakao premaz:
- 2 žlice kakaa
- 1-2 žlice otopljenog kokovog ulja
- 1 žličica meda
- Par žlica zobenog mlijeka po potrebi
Priprema:
- Ukoliko imate datulje koje su jako suhe, namočite ih par sati u mlakoj vodi pa dobro ocijedite.
- U posudu od većeg i jačeg blendera stavite sve sastojke redom: goji bobice, datulje, bademe, oraščiće, chiu, bučine sjemenke, kokosovo ulje i whey protein. Sve dobro izblendajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Smjesu rasporedite u lim veličine 20x15 cm obložen papirom za pečenje i dobro utisnite špatulom i poravnajte. Sve stavite u zamrzivač na oko 45-60 minuta.
- Pločice izvadite iz zamrzivača pa ih ostavite malo na sobnoj temperaturi kako bi ih mogli izrezati na pločice. Režite na pločice veličine po želji, pa krenite s pripremom kakao premaza - on se mora raditi u zadnji čas prije mazanja na prutiće jer se inače prebrzo stisne.
- Za kakao premaz pomiješajte kakao, otopljeno i prohlađeno kokosovo ulje i med do guste mazive smjese. Ukoliko je baš pregusta, dodajte malo zobenog mlijeka sobne temperature (ne smije biti iz hladnjaka jer će u protivnom uzrokovati stiskanje kokosovog ulja u premazu i pokvariti konzistenciju). Kakao premaz odmah namažite na pločice, te ih još po želji pospite s malo goji bobica.
Objavljeno 28.03.2018.