Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Izgledom podsjećaju na bajaderu, a okusom na zdraviju verziju snickersa, što još jednom dokazuje da su kikiriki i čokolada zaista - kombinacija iz snova. Uz to je ova naša verzija zdrava, te bogata proteinima i kvalitetnim masnoćama iz kikirikija i kakao maslaca - savršeno za utažiti glad za slatkim.
Pogledajte video:
Sastojci (za lim veličine 20x15cm):
Kikiriki sloj:
- 200 g kikirikija očišćenog iz ljuske, neprženog i neslanog
- 150 g sitno mljevenih zobenih pahuljica
- 4 žlice meda
- 280-300 g kikiriki maslaca
- Malo zobenog ili bademovog mlijeka, ukoliko je potrebno
Čokoladna glazura:
- 70 g kakao maslaca
- 60 g meda
- 25 g kakaa u prahu
Priprema:
- Kikiriki očistite od ljuske i kožice. Zajedno s ostalim sastojcima za kikiriki sloj, stavite ih u posudu blendera te sve dobro sameljite dok ne nastane jednolična, gusta i kompaktna smjesa. Ovo je potrebno napraviti u zbilja jakom kuhinjskom blenderu (mi smo koristili Vitamix blender), a ako je smjesa zaista pregusta i presuha, dodajte par žlica zobenog ili bademovog mlijeka.
- Smjesu rasporedite u lim veličine 20x15 cm, obložen papirom za pečenje. Dobro utisnite smjesu špatulom i poravnajte. Stavite u hladnjak na 15-ak minua, dok pripremate glazuru.
- Za glazuru na pari otopite kakao maslac, med i kakao, lagano miješajući pred kraj rastapanja. Glazurom prelijte kolač te ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a potom stavite u hladnjak na 1-2 sata da se kolač potpuno ohladi i stisne. Režite na kockice ili oblike po želji i uživajte.
*Za pripremu ovih snickers kockica koristili smo Vitamix blender.
*Kolače prije rezanja i posluživanja ostavite malo na sobnoj temperaturi kako bi glazura malo omekšala i “opustila”.
Objavljeno 04.03.2018.