
Ekskluzivna ponuda
Pred vama je kruh koji zadovoljava pravila LCHF prehrane, ali i one bezglutenske, pa ga mogu jesti i osobe intolerantne na gluten i oboljeli od celijakije.
Sastojci:
- 35 g kokosovog brašna
- 10 g psyllium ljuskica
- 4 bjelanjka
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 prstohvat himalajske soli
- Malo tople vruće vode
Postupak:
- U posudi pomiješajte suhe sastojke.
- Bjelanjke umutite u snijeg pa ih dodajte suhim sastojcima.
- U smjesu dodajte jabučni ocat i sve odbro promiješajte.
- Dodajte malo vode, ok tijesto ne postane lijepo ljepljivo .
- Smjesu oblikujte u oblik kruha ili više malih peciva, po izboru.
- Pecite 25 minuta na pećnici prethodno zagrijanoj na 160 stupnjeva, odnosno dok kruh/peciva ne dobiju lijepu boju i koricu.
- Po kruhu možete po vrhu posuti i različite sjemenke.
Objavljeno 24.03.2019.