Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Nastavljamo dalje u istom smjeru. Lagani proteinski obroci koji se mogu poslužiti i topli, ali i hladni kao osvježavajući međuobrok ili desert. Priprema je malo dulja, ali nikako i komplicirana. Na kraju najviše se treba strpiti da se pite ohlade.
Kolačići s malinama
Malina sada ima svugdje. Odličan su izvor antioksidansa resveratrola i antocijana koji im daje tamnu boju. Ovakva kombinacija je odlična kao niskokalorični desert. Ove sam kolačiće radila u kalupu za muffine, ali možete ih sasvim jednostavno napraviti kao pite u nekom većem kalupu.
Sastojci:
- 125 g kokosovog brašna
- 6 jaja
- 250 g malomasnog jogurta
- 400 g malina
- 10 g želatine u prahu
- sladilo
Vrijeme pečenja:
200°C 30 min
Priprema:
Jaja izmutite i dodajte kokosovo brašno, jogurt i sladilo.
Uzmite duboku zdjelu za pečenje, ili kalupe za maffine. Na dno stavite papir za pečenje, ili košarice za muffine, ili ju samo malo namastite. Napunite do polovice ili malo više. Ovo je doza za 15 kolačića.
Stavite u pećnicu na 200°C oko pola sata. Kada su gotovi, izvadite ih van i pustite da se ohlade.
Želatinu pripremite kao što piše na pakiranju. U posebnu zdjelicu ubacite maline, zgnječite ih i zagrijavajte dodavajući želatinu. Možete ih malo zasladiti sladilom.
Napunite kalupe do vrha mješavinom želatine i maline i stavite u frižider da se ohladi.
Nutritivne vrijednosti (po kolačiću):
Energetska vrijednost: 117 kcal
Bjelančevine: 5 g
Masti: 8 g
Ugljikohidrati: 3 g
Proteinska pita od jabuka
Pita od jabuka napravljena na sasvim jedan drugačiji način. Riža daje veću količinu vlakana od običnog vučenog ili lisnatog tijesta. Količina masti je minimalna, a također, za razliku od ostalih pita, količina proteina sasvim solidna. Ako želite više proteina, samo dodajte malo više wheya u smjesu, i to je to. Lagano osvježenje, ili idealan obrok nakon treninga.
Sastojci:
- 100 g riže
- 3 bjelanjka
- 1 cijelo jaje
- 200 g jabuke (1 veća jabuka)
- 400 g malomasnog mlijeka
- 100 g whey proteina okusa vanilije
- 30 g grožđica
- cimet
Vrijeme pečenja:
180°C 10 min 150°C 30 min
Priprema:
Rižu stavite da se kuha u 300 g malomasnog mlijeka, dokle god riža ne upije svo mlijeko i ne nastane gusta smjesa.
Jabuke ogulite i narežite na komade, pa pospite cimetom.
Ostatak, 100 g, mlijeka promiješajte s proteinima od vanilije. Umutite unutra bjelanjke i cijelo jaje. Zatim ubacite jabuke s cimetom i grožđice, i još jednom promiješajte.
Skuhanu rižu pustite da se ohladi i tek kad je hladna pomiješajte je dobro s jabukama i ulijte u dublji kalup, pa stavite da se peče.
Ostavite u frižideru da se ohladi oko sat vremena.
Nutritivne vrijednosti (za jedno serviranje, 1/8 pite):
Energetska vrijednost: 160 kcal
Bjelančevine: 15 g
Masti: 3 g
Ugljikohidrati: 20 g
Cheesecake s lješnjacima
Jako jednostavna varijanta cheesecake. Ovaj je s okusom vanilije, ali možete ga raditi u bilo kojoj kombinaciji koja vam se sviđa. Udio proteina je vrlo visok, a udio masti i ugljikohidrata minimalan, a može se još i smanjiti ako izbacite lješnjake, ili bazu od probavina.
Sastojci:
- 250 g posnog sira
- 40 g probavina
- 10 g želatine
- 35 g whey proteina od vanilije
- 15 g lješnjaka
- 5 g ulja
Priprema:
Probavin samljeti i natopiti s malo ulja, pa staviti u kalup na masni papir. Dobro utisnuti prstima.
Lješnjake samljeti ugrubo.
Posni sir usitniti vilicom i promiješati s proteinima vanilije i lješnjacima.
Želatinu pripremiti prema uputstvima. I kad se rastopi uliti i umiješati s posnim sirom i proteinima. Cijelu smjesu uliti u kalup na bazu od probavina pa ostaviti u frižideru oko pola sata.
Nutritivne vrijednosti (za jedno serviranje, 1/8 pite)
Energetska vrijednost: 160 kcal
Bjelančevine: 19 g
Masti: 5 g
Ugljikohidrati: 9 g
Objavljeno 06.08.2013.