Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ako izbjegavate gluten i uvijek ste u potrazi za zanimljivim desertima (točnije, palačinkama) koje ga ne sadrže, otvorili ste pravi link. Zapravo smo se dvoumili bi li ovo jelo nazvali palačinkama ili slatkim popečcima, s obzirom na njihovu zanimljivu teksturu koja ne nalikuje onoj običnih američkih palačinkica.
Razlog tome je kombinacija kokosovog i rižinog brašna koja imaju nešto “grublju” teksturu, ali unatoč tome daju jako fine i pomalo drugačije palačinke jednostavne pripreme. Kombinirajte s namazima i voćem po želji!
Sastojci (za 2-3 osobe):
- 50 g kokosovog brašna
- 70 g rižinog brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode
- 1/2 žličice stevije u prahu
- 2 veća jaja
- 3 bjelanjka
- Oko 1,5 - 2 šalice zobenog ili bademovog mlijeka
- Šumsko voće, po želji
- Sirup za palačinke Zero Calories
- Kokosovo ulje u spreju, za pečenje palačinki
Priprema:
- U zdjeli izmiješajte oba brašna, prašak, sodu, steviju.
- U drugoj zdjeli pjenjačom dobro razmućkajte jaja i bjelanjke te dodajte u suhe sastojke. Izmiješajte, postupno dodajući i mlijeko, malo po malo, prilagođavajući količinu po potrebi. Dobit ćete pomalo zrnatu, grublju i gušću teksturu, neka vas to ne brine. Smjesa jedino ne bi trebala biti presuha, ako je, dodajte još malo mlijeka.
- Teflonsku tavu ugrijte te poprskajte s malo kokosovog ulja u spreju. Žlicom ili manjom šefljom grabite po par žlica smjese, stavljajte na tavu te razvucite žlicom da formirate palačinku. Pecite sa svake strane po oko 2-3 minuta, na laganijoj vatri. Okrećite ih pažljivo pomoću špatulice. Po želji možete u još sirovu smjesu staviti par bobica šumskog voća.
- Pečene palačinkice poslužite sa sirupom te šumskim voćem. Po želji i ukusu također možemo preporučiti i preljev od čokolade, javorov sirup ili npr. kikiriki maslac.
- Odlične su tople i hladne, ako vam što ostane držite ih u zatvorenoj posudi da se ne zasuše i potrošite unutar jednog dana.
Objavljeno 30.01.2019.