Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Ukusno, jednostavno, sočno, nutritivno vrijedno i zdravo, opis je kojim najbliže pojašnjava ono što vam donosimo u novom video receptu. Pogledajte kako napraviti integralne tortice sa špinatom i sirom i uživajte u njihovom bogatom okusu.
Pogledajte video:
Sastojci (za 8 tortica):
- 200 g integralnog brašna
- 2 prstohvata soli
- 100 g kokosovog ulja
- oko 50 ml hladne vode
- 120 g baby špinata
- 100 g posnog sira kremaste teksture
- 80 g grčkog jogurta
- 1 jaje
- 50 g feta sira
- Prstohvat muškatnog oraščića, papar
- Zelena lisnata salata po želji i malo cherry rajčica
- Kokosovo ulje u spreju za kalup
Priprema:
Brašno stavite u zdjelu te ga posolite i malo promiješajte. Dodajte kokosovo ulje - ono treba biti točno određene konzistencije kako bi tijesto uspjelo - ne smije imati ni tekućih, ni prečvrstih dijelova - mora se liepo dati zagrabiti žlicom. Ukoliko Vam je ulje tekuće, staviti ga na pola sata u hladnjak, pa na pola sata na sobnu temperaturu (ovisi kolika je temperatura vani).
Vilicom izmiješajte brašno i kokosovo ulje dok ne dobite mrvičastu smjesu. Zatim dodajte vodu, promiješajte vilicom, te zamijesite glatko, kompaktno tijesto. Nemojte ga mijesiti dugo kako se ne bi previše zagrijalo od topline ruku - tek toliko da se poveže. Tijesto je odmah spremno za valjanje. Pećnicu uključite na 200°C.
Tijesto razvaljajte (na silikonskoj podlozi ili običnoj radnoj površini) tanko (2-3 mm debljine) te režite krugove promjera oko 10 cm. Kalup za muffine okrenite na obrnutu stranu, te poprskajte kokosovim uljem u spreju i pobrašnite izbočine. Krugove od tijesta još malo stanjite dlanovima, položite na izbočine kalupa, pritisnite uz kalup pa ispikajte malo vilicom da se tijesto ne digne. Stavite peći u ugrijanu pećnicu oko 8 minuta. Pećnicu ostavite upaljenu, a košarice izvadite i maknite s kalupa te sada stavite u običan ravni lim obložen papirom za pečenje..
Za sirni nadjev pomiješajte posni sir, grčki jogurt, jaje, ribani muškatni oraščić i papar.
Operite špinat te ga blanširajte tako što ćete ga u cjedilu preliti kipućom vodom, da on malo povene. Dobro ocijedite te listiće posložite u košarice. Špinat prelijte s 2-3 žlice sirnog nadjeva. Povrh svake košarice stavite i natrgane komadiće feta sira, te sve vratite u pećnicu na još oko 15-20 minuta, dok se nadjev ne stisne i sve malo “zazlati”.
Košarice poslužite uz salatu po izboru.
Objavljeno 07.09.2017.