Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Tortilja je mnogima najdraži obrok. Radi se o ukusnom obroku koji će vam, ako izaberete sastojke koji su nutritivno bogati, biti podrška u održavanju super forme. Donosimo izvrstan, ukusan i jednostavan recept za pripremu tortilje s junetinom i umakom od metvice.
Donosimo video recept za tortilju s junetinom i umakom od metvice.
Pogledajte video:
Sastojci (2 osobe):
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1/2 ljubičastog luka
- 125 g junećeg buta
- 50 g šampinjona
- 1/2 zelene paprike
- 50 g basmati ili yasmin riže (unaprijed skuhano)
- 2 žlice limunovog soka
- Sol, papar
- 1/2 svježeg krastavca
- 2 tortilje (vrsta po želji)
- Malo rikule, za posluživanje
Umak:
- 3 žlice grčkog jogurta
- 1 žlica sjeckane svježe metvice
- Sol, papar
Priprema:
- Sitno nasjeckajte češnjak i luk. Šampinjone narežite na listiće, a papriku i krastavce na uske trakice. Meso također narežite na dulje trakice. Peršin i metvicu sitno narežite.
- U dubljoj tavi ugrijte maslinovo ulje, te na njemu ispržite meso - oko 5 minuta, dok ne postane zlaćano. Dodajte šampinjone i papriku te pirjajte oko 2 minute. Začinite solju i paprom, te pržite daljnjih 5-8 minuta na umjerenoj vatri.
- Dodajte unaprijed kuhanu rižu, sjeckani peršin i limunov sok, sve promiješajte i maknite s vatre.
- Za umak pomiješajte grčki jogurt, sjeckanu svježu metvicu, sol i papar.
- Složite jelo: na tortilju prvo stavite malo umaka, zatim nadjenite s pripremljenim mesnim nadjevom te stavite par trakica svježih krastavaca. Dodajte još malo umaka te preklopite tortilju. Po želji je možete poslužiti na rikuli i odozgo posuti s još malo umaka i sjeckanim peršinom.
Objavljeno 21.01.2018.