Zdravi i niskokalorični recepti sa svježim sirom

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Svježi je sir često zanemaren visokoproteinski zalogaj. Samo pola šalice svježeg, nemasnog sira sadrži 16 g proteina. One koje pomno prate unos ugljikohidrata razveselit će činjenica da jedna porcija svježeg sira ujedno sadrži i samo 4-5 g ugljikohidrata.

Posni sir s voćem

Mišići i vitko tijelo rezultat su napornog treniranja, ali i prehrane. Metabolizmu aktivnom u izgradnji mišića i sagorijevanju masnoća potrebni su proteini svaka tri sata stoga nije teško pretpostaviti kako piletina, tuna i proteinski napici ubrzo dosade. Kao odličan alternativan izvor mlječnih proteina preporučuje se svježi sir.

Ako ste izbjegavali svježi sir iz razloga što ste ga zamišljali samo kao jelo posluženo na usamljenom listu salate isprobajte ovih par ukusnih recepata i uvjerit ćete se kako svježi sir može postati ukusan dodatak jelima.

Papar: pospite svježi sir s malo svježe mljevenog papra.

"Tapioka" puding: volite li ovu vrstu pudinga isprobajte i varijantu s manje ugljikohidrata. Na svakih 1/2 šalice porcije umiješajte 1/2 čajne žličice vanilije i 1 paketić umjetnog zaslađivača.

Ljetno voće: upotpunite porciju svježeg sira voćem kao što su jagode, borovnice, banana ili ananas. Bobičasto je voće dobar izbor preferirate li voće s niskom razinom šećera. Brine li vas pak fruktoza zamijenite voće prirodnim voćnim sokovima.

Posni sir s voćem

Marmelada: dodajte 1 čajnu žličicu marmelade na 1 šalice svježeg sira.

Čokoladni mousse: dodajte 1/2 žličice omiljenog čokoladnog proteina (ili 1 čajnu žličicu kakaa i 2 paketića umjetnog zaslađivača), 1 čajnu žličicu instant mješavine za puding od čokolade i dobro izmiksajte (po potrebi dodajte malo vode ili mlijeka). Pospite s par nasjeckanih oraha ili badema i dobro ohladite prije posluživanja.

Objavljeno 20.07.2009.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!