Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Nezaobilazan božićni namaz od bakalara (na proteinskom kruhu)

Image

Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu

Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:

Fitness.com.hr webshopu

Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)

Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!

Jednostavno
3 osobe
30min

I mi u fitness svijetu itekako držimo do tradicije, osobito one božićne. Običaj nalaže da se na Badnju večer tradicionalno jede bakalar, najčešće u obliku sušenog bakalara “na bijelo” ili raznih pašteta od bakalara. Bakalar pripremljen na te načine možete voljeti ili zazirati od samog mirisa sušenog bakalara, ali ono što im je zajedničko, jest da su najčešće pripremljeni s puno dodatnih masnoća i nezdravih dodataka.

Zato smo u našoj fitness.com.hr kuhinjici osmislili nešto što objedinjuje tradiciju i fit prehranu - zdravi namaz od bakalara! Okusom je fantastičan, a pripremi se za svega oko 30 minuta. Radi se od smrznutog ili svježeg bakalara, tako da se nećete morati boriti ni s oporim mirisom onog sušenog.

Namaz je najidealnije poslužiti zajedno s domaćim proteinskim kruhom.

Pogledajte video:

Sastojci (za 2-3 osobe):

  • 200 g fileta bakalara (odmrznuti ili svježi, bez kostiju)
  • 1 lovorov list
  • 1 žličica zrna papara
  • Sol
  • 3 žlice posnog sira
  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice limunovog soka
  • 1 žlica sjeckanog vlasca
  • Proteinski kruh (videorecept)

namaz

Priprema:

  1. Ukoliko koristite smrznuti bakalar, odmrznite ga (par sati na sobnoj temperaturi). Stavite ga kuhati u veću količinu vode, kojoj ste dodali lovorov list, zrna papra i 1/2 žličice soli. Poklopite i kuhajte oko 20-ak minuta. Kad je bakalar kuhan, ocijedite ga i uklonite sve eventualne kosti. Natrgajte ga na komadiće i stavite u zdjelu.
  2. Bakalaru dodajte posni sir, grčki jogurt, grubo sjeckani češnjak, maslinovo ulje, limunov sok, sol i papar te sjeckani vlasac. Sve dobro izblendajte štapnim mikserom u jednoličan namaz i stavite u zdjelicu za posluživanje.
  3. Namaz od bakalara je idealan za posluživanje na Badnju večer, a preporuka je da ga mažete na domaći proteinski kruh (jedan od ranijih videa).
  4. Namaz čuvajte u hladnjaku i potrošite u roku jednog dana.

bakalar

Više božićnih recepata pročitajte ovdje: 

Objavljeno 22.12.2023.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Popularni recepti

Popularni recepti