Posjeti Fitness.com.hr webshop i trgovinu
Više od 3000 zadovoljnih kupaca svaki mjesec svoje proizvode kupuje u:
Fitness.com.hr trgovini u Zagrebu (Vrbani)
Pogledaj i ti najveću ponudu fitness opreme, sprava za vježbanje te dodataka prehrani na jednom mjestu!
Ekskluzivna ponuda
Iskoristi priliku za 50% popusta na Fitness kuharicu s 50 zdravih recepata za sve obroke u danu. Ograničena količina i broj dana!
Doručak je najvažniji obrok u danu, zar ne? Mnogi kažu, kako započnete dan, tako ćete ga i završiti. Donosimo vam tri ideje za ukusan doručak koje garantiraju da će dan biti kvalitetan!
Granola s bananom bez glutena
Homemade muesli, bez žitarica, bez glutena! Uz dodatak napitka od kokosa ili badema te npr. grčkog jogurta i voća - savršen doručak. I sve to bez hrpe tvorničkih aditiva i dodanih šećera, kojih su inače kupovni muesliji puni.
Nakon što granolu ispečete, potpuno je ohladite te pohranite u staklenu posudicu i dobro zatvorite da granola ostane svježe. Tako pohranjenu je možete čuvati i koristiti i do dva tjedna. Uživajte u ovoj zdjelici zdravlja i krenite u svoje dane puni energije.
Pogledajte video:
Sastojci:
- 120 g dmBio indijskih oraščića
- 120 g dmBio oraha
- 100 g dmBio čipsa od kokosa
- 70 g dmBio koštice bundeve
- 70 g dmBio sjemenki suncokreta
- 1/4 žličice muškatnog oraščića
2 žličice cimeta - 60 ml dmBio ulja kokosa, otopljenog i prohlađenog
- 2 zrele banane
- 2 žlice dmBio meda od bagrema
- 1 žličica dmBio mljevene bourbon vanilije
- Za posluživanje:
- dmBio napitak od kokosa
- (Šumsko) voće po želji
Priprema:
- Pećnicu ugrijati na 180°C, a veliki lim za pečenje obložiti papirom za pečenje.
- U većoj zdjeli izmiješati nasjeckane indijske oraščiće, orahe, usitnjeni kokos, bučine i suncokretove sjemenke te cimet, vaniliju i muškatni oraščić.
- U drugoj zdjeli izdrobiti banane vilicom da dobijete pire, te dodati mokre sastojke: otopljeno kokosovo ulje i med, te dobro izmiješati. Povezati dobro suhu i mokru smjesu.
- Raširiti granolu u jednom tanjem sloju na pripremljeni lim i peći oko 30-35 min. Na pola pečenja izvadite lim i vilicom promiješajte granolu da se svugdje ispeče ravnomjerno.
- Kad postane zlaćano - smećkaste boje, izvadite i ostavite da se ohladi u potpunosti.
Nakon što se ohladi, granolu pospremite u staklenu posudu s poklopcem i koristite po potrebi, uz dodatak mlijeka/jogurta i voća po želji.
Čoko - banana smoothie s podlogom od zobenih
Ovaj sladoledni smoothie savršeni je izbor za početak vašeg dana. Osim što je čokoladni i vrlo osvježavajuć, divne je sladoledne teksture i okusa jer se radi od unaprijed zamrznutih banana.
To je inače vrlo dobra “fora” - uvijek kupite malo više banana, te ih narežite na kriškice i zamrznite. Na taj način uvijek imate spremnu namirnicu od koje možete raditi odlične sladoledne smoothieje, smoothie zdjelici, deserte i sladolede.
A da bi smoothie bio još zanimljiviji i hranjiviji, dodali smo mu podlogu od zobenih pahuljica i namaza od kikirikija, trostruki mljac!
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
Podloga:
- 75 g dmBio sitnih zobenih pahuljica
- 1 žlica dmBio namaza od kikirikija
- 1/2 izdrobljene banane
- 1/4 žličice cimeta
- 1/4 žličice dmBio bourbon vanilije
Smoothie:
- 2-3 smrznute banane
- 2 žlice kakaa
- 2 žlice dmBio javorovog sirupa
- 200 ml dmBio napitka od badema
Dekoracija:
- Kriškice banane
- Kakao zrna
Priprema:
- Bananu pripremite unaprijed tako što ćete je narezati na kriškice i raširiti u plastičnu vrećicu za zamrzavanje. Stavite u zamrzivač preko noći, a sljedeće jutro ste spremni za izradu smoothieja!
- U zdjeli pomiješati sve sastojke za podlogu: zobene pahuljice, namaz od kikirikija, pire od banane te cimet i vaniliju. Tu smjesu raspodijelite na dno dvije veće čaše za smoothie i stavite po strani dok pripremate smoothie.
- Sastojke za smoothie (smrznute kriškice banana, kakao, javorov sirup i napitak od badema) izblendajte u blenderu dok ne dobijete kremastu gustu smjesu. Ulijte u pripremljene čaše na podlogu, pa dekorirajte kakao zrnima i kolutićima banane.
Čašice od grejpa i amaranta
Fina, egzotična kombinacija i ideja za ukusan i lagan ljetni desertić. Grejp, kandirani đumbir i kokos su, zajedno s grčkim jogurtom i amarantom, ispali trio iz snova. Probajte i uvjerite se u finoću ove kombinacije.
Pogledajte video:
Sastojci (za 2 osobe):
- Oko 4 žlice dmBio amaranta ekspandiranog
- 350 g grčkog jogurta
- 1 crveni grejp
- Par žlica dmBio đumbira kandiranog
- Par žlica dmBio čips od kokosa
- 1-2 žlice dmBio meda od bagrema
Priprema:
- Grejp ogulite i filetirajte (odvojite tj. odrežite koru i bijelu opnu od mesa oštrim nožem, prepolovite grejp, a zatim oštrim nožem odvajajte i vadite kriškice između unutarnjih opni). Tako očišćene kriškice grejpa narežite na komade veličine zalogaja.
- Par žlica grčkog jogurta stavite na dno 2 čaše ili staklenke, dodajte par komadića filetiranog i narezanog grejpa, žlicu - dvije amaranta, malo sušenog đumbira i čipsa od kokosa te prelijte s malo meda.
- Postupak ponovite još jednom, završavajući sa slojem dekorativno posloženog grejpa, đumbira i sušenog kokosa.
- Konzumirajte odmah.
Sve dmBio namirnice iz recepata kupite u DM trgovinama.
Objavljeno 03.10.2018.